dimecres, 5 d’agost del 2009

ALBERGÍNIES VÍDUES

Ingredients:
3 ó 4 albergínies per persona (són allargades i estretes (millor si són curtes) i les vénen entre l'última setmana de juliol i la primera quinzena de setembre (depenent de la calor, a finals d'agost ja no n'hi ha).
All
Julivert
Oli
Sal

Instruccions:
Li tallem el caputxó verd a les albernínies i els fem dos talls horitzontals en creu des de la part més ampla fins on era el caputxó pero sense acabar de tallar-la.
Escalfem bastant d'oli a una cassola gran (si són llargues, potser necessitarem dues cassoles), salem les albergínies, les hi posem i les tapem.
Anem donant-li la volta a les albergínies de tant en tant per a que es facin igual per tot i quan veiem que estan toves (normalment triguen entre 25 i 35 minuts) trinxem tres o quatre dents d'all i una mica de julivert i li ho tirem a les albergínies. Les tapem per tal que l'all es potxi també  (pot trigar entre 5 i 10 minuts) i abans que l'all es dori, les retirem del foc i les servim amb l'oli de la cassola. Si us agrada sucar pa, gaudireu molt!

FAVETES AMB PERNIL

Ingredients:
Entre 800 gr i 1 kg de faves per persona
All
Julivert
Pernil a dauets
Oli
Sal

Instruccions:
Un cop hem tret les faves de les veines, trinxem una o dues dents d'all i una mica de julivert. Escalfem una mica d'oli a una paella i hi tirem el pernil, les favetes, l'all, el julivert i una mica de sal.
Quan veiem que les faves ja estan d'un color més clar i toves, les retirem del foc i les servim.
Aquesta recepta també es pot sense pernil.

SALMÓ AMB PASTA

Ingredients:
70 grams de pasta per persona (preferiblement espirals)
Aigua
Sal
Una rodanxa de salmó (per persona)
All
Oli
Vinagre de mòdena
Orenga
Romaní
Albahaca
Julivert
Mostassa

Instruccions:
Posem aigua al foc i quan arrenqui a bullir, hi tirem la pasta i la farem bullir entre 10 i 15 minuts segons ens agradi més al dente o menys sencera.

Escalfem oli a una paella i hi fregim el salmó ja salat fins que quedi d'un color rosat clar.

A un morter trinxarem un all i una mica de julivert, i els barrejarem amb un polsim d'orenga, de romaní i d'albahaca, una mica d'oli i sal, vinagre de mòdena i mostassa. (Si no tenim alguna de les herbes o la mostassa, podem fer la salsa igualment.)
Servirem una rodanxa de salmó i una mica de pasta a cada plat i ho amanirem tot amb la salsa d'herbes. Llest per menjar!

SOFREGIT PER PASTA

Ingredients:
Carbassó
Esbergínia
Ceba
Pebrot verd
Oli
Sal

Instruccions:
Tallem unes rodanxes de carbassó i d'esbergínia a dauets i els salem.
Tirem una mica d'oli a una paella, una mica de ceba ratllada i el carbassó i l'esbergínia a daus i els sofregim. Quan tot tingui un color dauradet, ho retirarem del foc.
Ja està llest per tirar-ho per sobre de la pasta que haguem bullit per l'ocasió. Només caldrà barrejar-ho amb uns cuberts de fusta i llestos!

LinkWithin (sugerir)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...