dijous, 14 de juliol del 2011

ARRÒS AMB CURRY

Ingredients per 2 persones:
Per l'arrós:
250 gr. d'arròs
500 ml. d'aigua

Per la salsa:
1 ceba gran o una mitjana i mitja
2 pits de pollastre

1 all petit
2 fulletes de llorer
Gingebre
250 ml. d'aigua
1 pastanaga gran o dues petites
Oli
Sal
1/3 Cubet de brou
40 gr. de curry en pastilles

Instruccions:
Rentarem l'arròs i el cuinarem en una olla petita com si anèssim a fer sushi.

Per preparar la salsa de curry, cobrim el fons d'una olla mitjana amb oli, hi tirem la ceba tallada en juliana i anem remenant-ho de tant en tant amb una pala de fusta fins que es dori la ceba (triga uns 3 min.) qué quedi potxada  i hi tirem la carn a dauets. 
Mentrestant, tallem la pastanaga a daus, trinxem l'allet, ratllem una mica de gingebre i rentem el llorer (tambe hi podeu posar api en rodanxes) i ho tirem tot dins l'olla.
Afegim 250 ml d'aigua i comprovem que quedin els ingredients coberts. Si no queden coberts, sempre podem afegir-hi una mica més d'aigua.
Hi tirem un polsim de sal i un tros de cubet de brou, remenem una mica i ho portem a ebullició.
Quan bulli, és el moment d'afegir-hi una patata tallada en dauets si es vol, baixem el foc, tapem l'olla i deixem que faci xup-xup uns 10 min., vigilant de tant en tant que no es consumeixi l'aigua del tot.
Tallem els daus de curry i els afegim, remenant constantment durant uns 5 min., fins que s'hagi desfet el curry del tot. Durant aquests 5 minuts, podeu afegir una mica d'aigua si no us agrada la salsa espesa.
Serviu la salsa al costat de l'arròs blanc i que cadascú se'l barregi al seu gust.

Consells:
La marca de les pastilles de curry és una de les més utilitzades al Japó, S&B Golden Curry. N'hi ha de diferents intensitats de picant: el curry fort o "hot", realment no és pincantíssim, però si no us agrada el menjar massa picant, en comptes de comprar el curry fort, podeu comprar el semi-fort ("medium-hot") i no li poseu el gingebre. Si us agrada més aviat dolç, n'hi ha de suau ("mild") i fins i tot n'hi ha un que porta poma. 
Si no us agrada el pollastre, podeu posar-hi altra carn. Fins i tot hi ha qui fa "curry mariner" i li tira calamar o sèpia...
Aquesta salsa també es pot servir amb fideus d'arròs.
Ah! I si voleu emportar-vos-ho dins la carmanyola, us recomano que poseu la salsa en un recipient apart de l'arrós i, quan aneu a menjar-vos-ho, l'escalfeu i després ho barregeu tot.

LinkWithin (sugerir)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...