diumenge, 8 de gener del 2012

MAGRET D'ÀNEC

Ingredients per 2 persones:
Per la carn:
1 magret d'ànec
pebre negre
sal
oli d'oliva

Per la guarnició:
1 pastanaga
1 ceba tendra o 1 porro
1 pebrot verd petit
1/2 pebrot vermell
2 dl de cava sec, oporto o conyac
Alternativament, en comptes de fer servir verduretes, com a alternativa es pot fer amb castanyes (fotografia). Aleshores, necessitarem unes 10 castanyes.

Per la salsa:
100 gr de gerds naturals (o 2 cullerades soperes de melmelada de gerds)
2 culleradetes de sucre
1 llimona

Instruccions:
Salpebrem el magret, li fem uns talls i el marquem o daurem a una paella amb oli verge per tots dos costats. Un cop està ben dauradet, el reservem i apartem una cullerada d'oli a un cassó.
Tallem totes les verdures en juliana i les saltegem amb el mateix oli del magret durant uns 3 minuts. Salpebrem i afegim el cava o el conyac de cuinar.
Introduim el magret a la paella amb les verduretes i ho deixem uns 4 minuts. A continuació, apaguem el foc, traiem el magret, el tallem a filets i el servim amb les verduretes. Alternativament, si ens agrada la carn ben feta, podem filetejar el magret abans d'introduir-lo a la paella amb les verduretes.
Per fer la salsa, triturem els gerds amb les culleradetes de sucre i els posem al cassó on havíem apartat oli del magret. Li tirarem el suc d'una llimona i ho barrejarem a foc lent fins que quedi una textura suau. Si no és temps de gerds, i no en trobem congelats, farem servir melmelada, però depenent de la textura, potser ens caldrà el suc d'una llimona gran per fer la salsa més clareta.
La salsa de gerds és opcional, per això la posarem en una salsera per a que se'n posi qui en vulgui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin (sugerir)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...